قاصدک تنها ...

  • تماس  

خواص انجیر

30 خرداد 1395 توسط حدیثه خداشناس

 

                                              

 سینی از انجیر به پیامبر (صل الله علیه و آله و سلم) هدیه شد . و ایشان به اصحابشان فرمودند : فاکهه نزلت من الجنه لقلت هذه لانها فاکهه بلا عجم فکلوها فانها تقطع البواسیر و تنفع من النقرس (مکارم الاخلاق.ج1.ص376.ح1251.الفردوس .ج3.ص243.ح4716)  (بخورید چرا که اگر بنا بود بگویم میوه ای از بهشت است همین میوه را می گفتم زیرا میوه ای است بدون هسته . آن را بخورید زیرا بواسیر را ریشه کن می کند و برای نقرس سودمند است) 

ایشان همچنین می فرمایند : کلوا التین الرطب و الیابس فانه یزید فی الجماع و یقطع البواسیر و ینفع من النقرس و الابرده (مکارم الاخلاق.ج1.ص377.ح1254وبحار الانوار .ج66.ص186.ح6) (انجیر تازه وخشک بخورید چرا که بر قدرت هم بستری می افزاید بواسیر را ریشه کن می کند وبرای درمان نقرس و سردی مزاج سودمند است) 

انجیر مقدار زیادی فسفر دارد لذا در پرورش هوش و حافظه نقش موثری دارد از سویی دیگر چون از پتاسیم غنی است برای سلامتی کودکان ضعیف و کم خون توصیه می شود . هم چنین به جهت داشتن مقداری آهن و کلسیم مقوی بدن است … 

حکیم محمد صالح هروی در (تحفه الصالحین) خوردن شربت انجیر را توصیه کرده و می گوید : برای کلیه و مثانه مفید بوده و منی را زیاد کرده و درد پشت را نافع است . (دایره المعارف بزرگ طب اسلامی .ج1.ص275)

امام علی علیه السلام می فرماید : اکل التین یلین السدد و هو نافع لریاح القولنج فاکثروا منه النهار  و کلوه باللیل و لا تکثروا منه (طب الائمه لا بنی بسطام.ص137و بحار الانوار .ج66.ص186.ح3)  (خوردن انجیر انسداد را نرم می کند و برای بادهای قولنج سودمند است . در روز از آن فراوان بخورید و آن را در شب هم بخورید اما فراوان نه) 

امام رضا علیه السلام در این باره می فرمایند : التین یذهب بالبخر و یشد العظم و یذهب بالدا حتی لا یحتاج معه الی دوا (مکارم الاخلاق.ج1.ص376.ح1252) (انجیر بوی بد دهان را می برد . استخوان ها را استحکام می بخشد درد را می برد و با وجود آن دیگر به دارویی نیاز نیست)

بقراط حکیم انجیر را ملین و دارای اجزای مقوی دانسته و میوه ای غذا دهنده نامیده است که در امراض بلغمی مفید است . اهل یونان آن را صاف کننده سینه و معده می دانستند .

انجیر زود هضم و به طور دارو خارج کننده ی بلغم شکننده سنگ کلیه و مثانه و علاج درد مفاصل و بواسیر است . (دایره المعارف بزرگ طب اسلامی.ج1.ص273)

دکتر جزایری می نویسد : ( انجیر کب را تقویت و ورم طحال را فرو می نشاند و خوردن آن با گردو مقاومت بدن را در برابر سموم بالا برده و بوی بد دهان را از بین می برد و سوخته ی میوه ی آن با روغن خضابی است که موهای سفید را مشکی می کند (همان.ص 275)… 

خواص میوه
انجیر تعرق بدن را زیاد می‌کند.
ادرار آور است.
حرارت بدن را کاهش می‌دهد.
چاق کننده است و آنهایی که می‌خواهند وزن اضافه کنند و یا برای بیمارانی که دوره نقاهت خود را می‌گذرانند بسیار مفید است. بدین منظور می‌توان آنرا با شیر سویا مخلوط کرده و بین غذاها خورد.

 
انجیر یبوست را برطرف می‌کند و یکی از بهترین میوه‌ها برای تمیز کردن روده بزرگ و رفع یبوست است.
برای درمان ناراحتیهای سینه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشک و مویز را باهم مخلوط کرده و آسیاب کرده سپس این پودر را با یک لیتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد. از این جوشانده می‌توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود.
جوشانده انجیر خشک درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، کلیه ، ذات‌الریه ، ذات‌الجنب ، سرخک ، مخملک و آبله می‌باشد.

جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است.
برای برطرف کردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات‌الریه از قهوه انجیر استفاده کنید و برای درست کردن این قهوه انجیر را ابتدا بو داده و سپس آنرا آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید.
انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می‌کند.
انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است.
سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیر ده مفید است. برای تهیه سوپ ، انجیر نارس را با گوشت بپزید‌.
برای برطرف کردن ورم گلو ، 50 گرم انجیر زرد را در 500 گرم شیر ریخته و مدت 15 دقیقه بگذارید سپس آنرا غرغره کنید و مقدری از آنرا نیز بنوشید.
جوشانده انجیر خشک در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز موثر است.

 
یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل ، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می‌باشد. این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بین می‌برد.
انجیر را می‌توان همراه با میوه‌های دیگر مصرف کرد انجیر با میوه‌های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست.
انجیر برای آنهایی که قند خونشان پایین می‌آید و یکباره احساس ضعف می‌کنند مناسب است زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می‌شود.
خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می‌شود.
انجیر تقویت کننده کبد است.
اگر ترشح ادرار کم باشد خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می‌شود.
برای برطرف کردن ورم بناگوش و دمل‌ها ، ضمادی از انجیر خشک با گندم درست کرده و روی ورم دمل بگذارید.

دم کرده انجیر با شنبلیله برای سینه درد و رفع خشونت سینه مفید است.
برای رفع ورم طحال ، انجیر را به مدت نه روز در سرکه خیس کنید و هر روز پنج عدد آنرا با سرکه بخورید.
انجیر ضد سرطان است.
انجیر در معالجه بیماریهای پوستی موثر است.
خواص شیره درخت انجیر
مسهل بسیار خوبی است.
دارای دیاستازهای مختلفی است و برای نرم و ترد کردن گوشت بکار می‌رود.
شیره درخت انجیر را اگر به مدت چند روز روی زگیل و یا میخچه پا بگذارید آنرا از بین می‌برد.
برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است.

شیره درخت انجیر را با زرده تخم مرغ و یا روغن مخلوط کنید و روی زخمها بگذارید باعث التیام آنها خواهد شد.
ضماد شیره درخت انجیر با شنبلیله برای رفع نقرس مفید است.
برای معالجه جراحتهای پوستی ضمادی از شیره درخت انجیر با در جو درست کرده روی آنها بگذارید.
مالیدن شیره درخت انجیر بر روی سر از ریزش مو جلوگیری می‌کند.

 

                                                   


خواص برگ انجیر
جوشانده برگ درخت انجیر شکم درد را برطرف می‌کند.
برگ پخته درخت انجیر ملین است.
برگ انجیر را له کنید و برای برطرف کردن درد بواسیر بر مقعد بمالید.
برای برطرف کردن ورم و تومورهای مختلف برگ انجیر را روی این قسمتها بگذارید.

جوشانده ساقه‌های جوان درخت انجیر آب اضافی را از بدن خارج می‌کند.
برای درمان اسهالهای ساده و خونریزیهای مختلف از جوشانده پوست تازه درخت انجیر استفاده کنید.
برگ درخت انجیر را در آب جوش ریخته و بگذارید کمی سرد شود و داخل لگنی بریزید و داخل آن بنشینید بواسیر دردناک و متورم را درمان می‌کند.

مضرات
انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی که کبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند. زیاده‌روی در مصرف انجیر تولید نفخ شکم و اسهال کرده و برای چشم نیز مضر است.

 2 نظر

خواص سیب در اسلام

18 شهریور 1394 توسط حدیثه خداشناس


                                    

خواصى كه پیشوایان اسلام در مورد سیب بیان فرموده اند، عبارتند از:


1 - قال ابو عبدالله (ع ): التفاح نضوح المعدة [وسائل ج 17 ص 125]
امام صادق (ع ) فرمود ; سیب مایه ترشح معده است .
  سیب دهان را ضد عفونى مى كند، اسید اوریك و دیگر سموم را كه جمع شده اند حل كرده و غده هاى بزاق دهان و ترشحات عصیر معدى را تقویت مى كند به این جهت سیب براى اشخاصى كه در یك جا نشسته اند و حركت نمى كنند بسیار مفید است .
كسانى كه نفس بدبویى دارند و خود و اطرافیان خویش از این موضوع در زحمت مى باشند باید یك ربع ساعت جعفرى بجوند و بعد تفاله هاى آن را از دهان بیرون بیندارند و یك سیب درختى را در دهان خوب جویده و بخورند . [وسائل ج 17 ص 125]

اگر علامه مجلسى در كتاب نفیس حلیة المتقین روایت مذكور را بمعنى جلا دادن معده معنى مى كند دور از حقیقت نمى باشد زیرا در آن زمان خبرى از ترشحات معده نبوده است .

2 - در اسلام دستور داده شده كه قبل از خوردن سیب آنرا ببوئید.

عن الباقر(ع ): اذا اردت اكل التفاح فشمه ثم كله
امام باقر(ع ) مى فرماید: هر وقت خواستى سیب بخورى اول آنرا بو كن و سپس بخور.
بوئیدن سیب موجب نشاط و فرح مى گردد، و در ضمن باید توجه داشت موادى كه در سیب تاره موجود است در آب سیب و كمپوت آن موجود نیست .
  در آب سیب چربى ، كلسیم ، منیزیم ، منگنز، آهن ، مس ، فسفر، گوگرد و كلر، ویتامین 2 (ب )، نیكوتیل آمید و ویتامین (اى ) وجود ندارد و تفاوت فوق العاده بین سیب تاره و خشك آن و كمپوتش و مخصوصا آب سیب كه بى فایدگى تقریبا نوعى خراب كردن سیب محسوب مى شود وجود دارد و هیچ میوه اى تفاوت بااندازه اى كه بین خود میوه و كمپوت و خشك و آبش با تازه اش مى باشد مانند سیب نیست [اولین دانشگاه ج 10 ص 31]

3 - خاصیت ضد تب . (البته تبى كه از گریپ و سرما خوردگى باشد).
عن الصادق (ع ): اطعموا محمومیكم التفاح فما من شى ء انفع من التفاح [سفینة ج 1 ص 123]
به تب داران سیب بدهید، زیرا چیزى بهتر از آن نیست .
 هنگامى كه مبتلا به گریپ سخت و مزمنى شده اید مدت دو یا سه روز رژیم سیب بگیرید و در این مدت فقط سیب را رنده كنید و بخورید. 

4 - خاصیت ضد وبایى سیب .

 

شخصى بنام ابو یوسف مى گوید: (اصاب الناس وباء و نحن بمكة فاصابنى فكتبت الى ابى الحسن (ع) فكتب الى : كل التفاح فاكلته فعوفیت [سفینه ج 1 ص 124 و بحارالانوار ج 66 ص 174]
در مكه بودیم وبا آمد همه مردم گرفتار آن شدند. من نیز گرفتار شدم به امام موسى ابن جعفر(ع ) نوشتم و خواستار مداواى آن گردیدم در جواب مرقوم فرمودند سیب بخور، خوردم و شفا یافتم .
از علائم مرض وبا، اسهال ، و استفراغ است و دانشمندان غذایى تاءثیر فوق العاده سیب را در ضد اسهال بودن آن شرح داده اند.
  سیب براى امراض حصبه اى ، اسهال و اسهال خونى و ورم امعاء بسیار نافع است ، اسهال را به خوبى معالجه مى كند، و از طرفى مانع سوء هضم شده و به این ترتیب معده را منظم مى سازد.

  براى مبارزه با دل بهم خوردگى و پیچش دل و استفراغ ، كوه گرفتگى ، دریا زدگى و هوا زدگى و ویار زن هاى آبستن ، بسیار اثر نیكو دارد و حربه برنده اى است . [ اسرار خوراكیها ص 278]

5- آرد سیب ، براى جلوگیرى از خون دماغ و مسمومیت.

در این مورد شخصى به نام ابن بكیر نقل مى كند:
  رعفت سنه بالمدینة ، فسال اصحابنا ابا عبدالله (ع ) عن شى ء یمسك الرعاف ، فقال : اسقوه سویق التفاح ، فسقونى فانقطع عنى الرعاف [وسائل ج 17 ص 128]
در شهر مدینه مبتلا به خون دماغ شدم ، دوستان من خدمت امام جعفر صادق (ع ) رفتند، و از آن حضرت داروى آن را خواستند، حضرت فرمود به او آرد سیب توام با آب بخورانید، پس من آشامیدم و خون دماغ قطع شد.

براى تهیه آرد سیب باید سیب را خشك كرد و سپس آرد نمود.

سیب خشك علاوه بر جلوگیرى از ترشح زردابه میكروبى ، دفع سموم (اسید اوریك كلسترل و…) نیز مى باشد.
وازاین رو در روایت دیگر امام ششم (ع ) آرد سیب را براى دفع سموم تجویز فرموده چنین می گوید:
(ما اعرف للمسموم دواء انفع من سویق التفاح )[وسائل ج 17 ص 128]
من براى شخص مسموم دوایى بهتر از آرد سیب نمى شناسم.

6 -سیب را امام ششم (ع ) براى خیلى از امراض به طور عموم نیكو دانسته است چنانكه می خوانیم.

(لو یعلم الناس ما فى التفاح ماداووامرضاهم الا به ) [بحارالانوار ج 66 ص 172]
اگر مردم مى دانستند كه خداوند در سیب چه خواصى قرار داده مریضهاى خود را با سیب مداوا مى كردند.
براى آنكه بدانیم ارزش غذایى و دارویى سیب منحصر به آنچه گفته شد نمى باشد خوب است مصرف سیب را براى معالجه ها در اینجا یاد آور شویم :
 

سیب یكى از بهترین میوه هاى معجزه آسا است . زیرا هم خاصیت خنثى كردن سم و هم قدرت غذایى دارد سیب به علت داشتن مواد قلیایى ، اسید اوریك را حل مى كند و ترشحات غدد بزاق و معده را مساعد و متعادل مى سازد، براى معالجه مرض چاقى بسیار نیكو است . و همچنین براى بیماران كبدى ، معده اى ، مجارى ادرار و سینه درد، نافع مى باشد، به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت مى كند… ادرار را زیاد مى كند، مجارى ادرار و معده و سینه را باز مى نماید.

(سیب براى مبتلایان بمرض مفاصل ، زیاد تجویز مى شود سنگهاى كلیه را دفع مى نماید، بوسیله املاح خود، آلبومین غذا و نسوج را از بین مى برد. براى سینه و مجارى تنفس بسیار نافع است ، پخته آن براى هضم غذا مفید بوده و سوء هاضمه را از بین مى برد) [اسرار خوراكیها ص 278]

 نظر دهید »

خواص هندوانه و طالبی و گرمک وخربزه ...

18 شهریور 1394 توسط حدیثه خداشناس


            

  آب هندوانه نشاط آور و ضد گرماست .

هندوانه ویژه تقویت صفرا و ضد نقرس است. هندوانه هم میوه و هم سبزی است یعنی در واقع خواص هر دو را دارد و سرشار از بتاکاروتن و عامل ضد سرطان است. 

در هر 100 گرم هندوانه 12 کالری وجود دارد، خربزه 21 کالری، بر خلاف آن‌چه در ضرب المثل ایرانی شایع است که می‌گوید فکر نان کن که خربزه آب است، این میوه چاق کننده و افراط در آن بیماری قند می‌آورد. زادگاه هندوانه تاشکند بوده که جزء ایران قدیم است.

هندوانه آب میوه‌ای نشاط آور، ضد گرما، یک نوشابه فیزیولوژیک است.برای هر سنی مفید و گوارا و سازگاری دارد.95درصد وزن هندوانه آب است، اما سرشار از کلیسم و پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، نیکل، فلور،؛ ید و مواد قندی و تلخه است.

طالبی، گرمگ، دستنبو، خربزه همگی هم خواص و فقط از نظر مقدار قند تفاوت دارند. تنها اختلاف این میوه‌ها در سازگاری و ذائقه و حاوی اسیدهای آلی بودن که در این میان هندوانه مقام والائی در امر تغذیه در زمان گرم سال دارد. این میوه‌ها همگی ادارآور، شستشوی اسید اوریک، تمیز کردن بافت‌های کلیه بوده که ایده آل برای بیماران نقرسی و رماتیسمی است.از آنجا که این میوه‌ها صفرا را به شدت تحریک می‌کنند نباید یک بار به مقدار زیاد خورده شود، به‌ویژه در مورد خربزه و غیره صادق است. ضمن این‌که معده و روده را دچار اختلال می‌کند. یک یا سه قاچ هندوانه یا خربزه و طالبی باندازه یک پرس استیک گوشت گوساله صفرا را تحریک می‌کند.

هندوانه و دیگر میوه‌های همین خانواده، باید تک و تنها بدون مواد غذایی دیگر خورده شود. هرگز با سایر میوه مخلوط نخورید.

نفخ شکم، دل درد، کولیت موقت به همراه دارد. افراط در خربزه و طالبی شیرین یا کامبوزه، عسلی می‌تواند عامل ابتلا به بیماری قند شود.

هندوانه برای افراد سرد مزاج خیلی مضر است و بطور ناگهانی ، فشار خون را پایین آورده و خواب شخص را زیاد می کند .

 1 نظر
خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • سخن
  • خاطره....
  • قرآن
  • انتظار
  • شهادت
  • خدا
  • خدا
  • حجاب
  • ولادت
  • نماز
  • خبر
  • آداب خوردن
  • آداب خوابیدن
  • نماز شب
  • ورزش
  • دارو خانه معنوی
  • دارو خانه معنوی
  • نکات خانه داری
  • خواص میوه ها
  • قاصدک تنها...
  • پیام تبریک سال تحصیلی جدید
  • ازدواج آسمانی
  • خواص سبزی ها
  • ایام اسلامی
  • دفاع مقدس
  • فلسفه عاشورا
  • بسیج
  • بسیج
  • رابطه والدین با فرزندان
  • واجب فراموش شده
  • مدافعان حرم
  • درس زندگی از نگاه امام رضا علیه السلام
  • اخلاق اسلامی

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس